IDA LIDHOLT

ÅRETS IT-KVINNA I LINNÉREGIONEN 2022

Under onsdagskvällen i Digitala veckan utsågs Ida Lidholt till  Årets IT-kvinna i Linnéregionen 2022. Ida är delägare i European Speedrunner Assembly (ESA), samt ägare och VD för Smålands Spelhall.

Årets IT-kvinna uppmärksammar och premierar kvinnliga förebilder inom branschen. Utmärkelsen tillägnas en kvinna som arbetar för inkludering och mångfald och som inspirerar fler tjejer och kvinnor till en karriär inom branschen.

Juryns motivering:

Idas engagemang för att skapa en trygg och inkluderande miljö för alla, men med  extra fokus på tjejer och kvinnor inom e-sporten är beundransvärd och väldigt viktig. Forskning påvisar tydligt att e-sport främjar och väcker intresse för teknik. Samt att tjejer som fortsätter spela upp i åldrarna är betydligt mer benägna att söka sig till tekniska utbildningar och i slutändan påbörjar en karriär inom Tech.   

Sedan Ida gick in som delägare i ESA har flera åtgärder gjorts för att närma sig målet att kunna erbjuda världens bästa och mest trygga e-sportsevent. En miljö där det råder nolltolerans mot hot, hat och sexism. En miljö där tjejer hör hemma i precis lika stor utsträckning som pojkar.   

Att varje event enskilt dessutom samlar in över en miljon kronor till Rädda barnen och Alzheimerfonden är helt enastående.

Vinster till Årets IT-kvinna

Pris från LeoVegas
Vinnaren av Årets IT-kvinna i Linnéregionen kommer erbjudas en unik inblick i LeoVegas techhubbar – äventyret börjar på våra två största Produkt & Teknikkontor; Växjö och Stockholm och fortsätter sedan till soliga Malta. Vinnaren kommer bland annat få ta del av hur utvecklare samspelar med analytiker inom ansvarsfullt spel, till hur content-team och marknadsförare samarbetar för att utveckla tilltalande globala kampanjer. Vi ser fram emot att välkomna vinnaren till en Europa-turné för att se en del av det svenska spelundret inifrån!

TietoEvry
Pris från Tietoevry blir en biljett till Women in Tech konferensen 2023.    

WiTEch
Pris från WiTech blir betald resa/övernattning om behov finns till Women in Tech konferensen 2023.

Volvo
Vi välkomnar årets vinnare till vår anläggning i Braås där vi ger en unik insyn i hur Volvo jobbar med hållbarhet, framtidens produkter och innovation. Vi bjuder också in till ett besök på Volvos innovationslabb Camp X i Göteborg där vi ger en inblick i hur vi inom Volvo inspirerar och bygger förutsättningar för att jobba med innovation och ny teknik.

Combitech
Combitech ger ett mentorskap 2023 som syftar till en personlig och professionell utveckling.
Utifrån vinnarens behov och önskemål kommer vi att sätta ihop ett mentorprogram. Ämnena kan variera från ledarskap, affär, teknik och kompetensutveckling i ett IT-bolag. Matchning av mentor görs utifrån önskemål och ämne.

GRATTIS – VILKA FÖREBILDER NI ÄR! 💫

Vi hade sex förväntansfulla finalister, alla fina förebilder som tillsammans med de övriga nominerade stärker och lyfter tjejer och kvinnor inom Tech!

Branschen behöver fler kvinnor!

På bilden ser ni Natasha Asimiadis – LeoVegas Group, Ida Lidholt – European Speedrunner Assembly AB, Kristin Kaasen – Colix Systems och Isabelle Strömsrud – Visma Spcs, med på länk var Camilla Heiding – Tietoevry och Linnéa Khan, student Linnéuniversitetet.

Finalisterna år 2022:

Kristin Kaasen, Product- and Development Manager, Colix

Isabelle Strömsrud, Software Developer, Visma Spcs

Natasha Asimiadis, Team Leader – Core, Automation & Tooling, LeoVegas Group

Ida Lidholt, Delägare esportsbolaget European Speedrunner Assembly, ägare och VD Smålands Spelhall

Camilla Heiding, Software Developer, Tietoevry

Linnea Khan, Student, Linnéuniversitetet

Syftet med utmärkelsen är att synliggöra och visa kvinnliga förebilder och att ge en grund som kan inspirera fler till en tech-relaterad karriär.

Digitalisering och teknik präglar och är närvarande i hela vårt samhälle samtidigt som Tech-branschens utmaning är att attrahera och behålla fler medarbetare inom branschen.

Bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige visar att endast 30% av verksamma inom branschen är kvinnor.

”Rapporter visar att den manliga energin fortfarande är dominerande inom branschen och som i alla team och verksamheter behöver vi en ökad mångfald och inkludering. Därför tog jag initiativet till Årets IT-kvinna i Linnéregionen för att bidra och agera till att fler tjejer och kvinnor uppmärksammas och även stannar och utvecklas inom tech”, säger Catarina Bachér, initiativtagare Föreningen Digitri.

Årets pristagare belönas med ett specialanpassat individuellt program som löper under ett år där pristagaren får ta del av huvudaktörernas kunskaper, erfarenheter och nätverk för att stärka sig i sin egen utveckling och profession.

Årets nominerade

Maria Händevik, Head of Service Management IT, Södra

Sanna Lindqvist, Development Manager, Readly

Natasha Asimiadis, Team Leader – Core, Automation & Tooling, LeoVegas Group

Linda Svahn, Team Magnager & Agil coach, Visma Spcs

Kristin Kaasen, Product- and Development Manager, Colix

Isabelle Strömsrud, Software Developer, Visma Spcs

Ida Lidholt, Delägare esportsbolaget European Speedrunner Assembly, ägare och VD Smålands Spelhall

Emelie Nilsson, Software Developer, Kvadrat

Camilla Heiding, Software Developer, Tietoevry

Aida Begovic, Kommunikation och affärsutveckling, Zenta

Linnea Khan, Student, Linnéuniversitetet

My Rosengren, Systems Developer, Combitech

Jury

Ebtisam Mohammedsalih, Solutions Architect at Amazon Web Services, IT-Girl of the year 2019 MicroSoft

Jeanette Schwarts, Head of Delivery Management Public & Consumer Tietoevry Transform, Digital & DevOps, WiTech IT Network – chairman of the board

Jenny Borgquist, Head of HR North at LeoVegas Group

Mårten Jonsson, Head of Software Systems, Autonomous & Articulated Haulers, Technology Development

Patrick Hedin, Vice President & Head of Division Technical Information Solutions at Combitech

Andreas Freij, Digitri – chairman of the board, Development Manager at Fortnox

HUVUDPARTNERS

LINNÉREGIONEN SVERIGES IT-HUB