Nyheter

Digitala veckans årliga konferensdagar i Växjö och Kalmar är dagar för att mötas, inspireras och prata framtidsutmaningar. Att se möjligheter och nya samarbeten som skapar framgång och tillväxt.

Programmen under dagarna handlade om digitalisering av verksamheter och processer och hur man genom att våga göra fel och experimentera utmana våra invanda affärsmodeller. Att bygga in ödmjukhet i våra processer. Att inse att efter de dåliga idéerna kommer de kreativa.

En lyckad digitalisering sker när olika kompetensområden möts och under konferensdagarna fanns alla möjligheter till hitta nya möjligheter och samarbeten.

Huvudtalare i Växjö var Anna Gullstrand, Studio How, med temat “Vad är digitalisering och vilket ledarskap skapar mest framgång i vår föränderliga värld?” I Kalmar var Tobias Ahlin, Hyper Island, dagens huvudtalare i temat “Konsten att ha dåliga idéer.” Vi är väldigt glada och stolta över att få ta del av både  Annas och Tobias erfarenheter. De gav oss flera insikter att ta med oss hem till våra olika verksamheter. Emelie Ardby, Readly med sitt DNA i Växjö berättade att man kan och bör utmana tänket kring affärsmodeller.

Utställarna i företagstorget, övriga intressanta och unika föredragshållare, besök i VR-rummet i Växjö och Sjös simulatorer i Kalmar höjde energi och samtalsnivån. Nya kontakter och initiativ till samarbeten föddes.

Ungdomar från Teknikum och Robotcentrum visade upp sina färdigheter. Dessa fantastiska ungdomar som med sin nyfikenhet tar med oss in i framtiden.

Stort intresse för att mötas och inspireras