Nyheter

18 november 2022 

DIGIBRUNCH

MOBBINGENS DIGITALA TVILLING

Kan innovation, data och artificiell intelligens vara en snabb och smart hjälp för att stoppa mobbningen? Varje år utsätts 60 000 barn för mobbning i svenska skolor och i takt med att alltmer tid tillbringas online har utsattheten ökat.

Genom att kombinera moderna digitala lösningar, forskning om mobbning och systematiskt trygghetsarbete vill Friends, Tietoevry och Örebro Universitet minska mobbning och psykisk ohälsa för barn. De vill skapa trygga, omsorgsfulla och likvärdiga skolmiljöer för en hel generation barn i hela Sverige. Målet med projektet är att kunna göra en prediktiv analys, i stället för en reaktiv. Resultat som snabbt kan omvandlas till en handlingsplan för samma årskurs som svarat och inte för nästkommande, vilket ofta är fallet med nuvarande metoder.

Rune Eide, Senior Business Developer, Tietoevry, berättar om kampen att skapa en tryggare skolan utan mobbing och kränkningar med hjälp av meningsfull teknologi.

Föreläsare Rune Eide, Senior Business Developer, Tietoevry

ANMÄLAN krävs, senast 14 november via länken här ANMÄLAN
PLATS Science Park, Framtidsvägen 14 i Växjö samt online
KLOCKAN För dig som deltar på plats (begränsat antal) bjuder vi på brunch klockan 11.15. För dig som deltar online börjar sändningen klockan ca 12.00.

Inbjudan i pdf

Om du anmält dig men får förhinder – meddela oss så att vi kan ge platsen till någon annan. sciencepark@vaxjo.se

Varmt välkommen!

Arrangörer Digitri i samarbete med Växjö Linnaeus Science Park och Almi