Nyheter

Samtal med Hana Ademaj

Hana, det har gått ett halvt år sedan du vann Årets IT-kvinna i Linnéregionen 2023.

Vad såg du framför dig när du vann ditt personliga utbildningsprogram?

Jag såg en massa möjligheter. Att få träffa företag och personer. Att få utöka mitt nätverk och kompetensutveckla mig. Få nya insikter och kunskaper och skapa nya relationer.

Vad har du varit med om de här månaderna?

Jag började med att göra en personlig profilanalys som var Digitris vinst i samverkan med Bachér. Det var väldigt värdefullt att få börja med den och få ökad självinsikt på mina invanda tanke- och beteendemönster. Att få hjälp med att sätta ord på mitt sätt att hantera och möta vardagen. Vad jag behöver fokusera på, hur jag kan prioritera och disponera min tid. En värdefull insikt i mitt personliga ledarskap.

Via Combitech och deras mentorskap får jag kompetensutveckla mig inom ledarskap och konsultbranschen. Jag får även ta del av fantastiska kunskaper inom sälj och tjänster och erbjudanden. Våra möten och träffar går alldeles för fort, då vi har så mycket att diskutera.

Jag hade en något förutfattad mening om produktproducerande företag. Volvo Construction Equipment har verkligen visat hur fel jag har haft. Jag har fått med mig en ingående insyn och förståelse i vilken avancerad teknologi man jobbar med, hur produktlinjen är uppbyggd och hur man lyckas i sin riktning framåt nå sina mål med nytänkande och hållbarhet i sin framtagning och produktion av tunga maskiner.

Med TietoEvry fick jag möjligheten att vara med på Women In Tech konferensen. Träffade många intressanta och inspirerande kvinnor inom Tech. Det blev flera intressanta samtal.

Via LeoVegas och deras pris fick jag ta del av komplexiteteten inom branschen – iGaming-sektorn. Hur man lyckas behålla sin kvalité och satsa tekniskt i en mycket hård reglerad bransch. Jag fick nya insikter och djupare förståelse när det gäller ansvarsfullt spelande.

Stort tack Hana för att jag och vi har fått ta del av dina första månader som Årets IT-kvinna.

I nästa inlägg får du ta del av Hanas framtida planer samt uppmaning och råd till 2024 års pristagare.

Årets IT-kvinna initierades av Digitri i syfte att uppmärksamma och lyfta kvinnliga förebilder för att få fler tjejer och kvinnor till en karriär inom branschen och påverka utvecklingen mot en ökad mångfald och inkludering.

Tillsammans förändrar vi techbranschen genom att uppmuntra fler tjejer och kvinnor att söka sig till och stanna i branschen.